Győri Optika

Kontaktlencse ápolószerek

A kontaktlencsét viselők körében azok, akik nem egy napos kontaktlencsét viselnek, ismerik és használják a tisztító és ápoló folyadékokat. Ez a kellék nagyon fontos a kontaktlencse napi, rendszeres tisztításához. Nem mindegy melyiket használja, fontos, hogy megfogadja kontaktológusa tanácsát ebben a kérdésben. Ő figyelembe veszi az Ön esetleges panaszait, figyel arra, hogy az egészséges és panaszmentes kontaktlencse viselés minél hosszabb ideig fennállhasson. A kontaktlencse ápolószerek tehát tisztítják, hidratálják a kontaktlencsét, és egyes termékek speciális adalékának köszönhetően a szem felszínén is nedvesen tartják azt a nap folyamán.
kontaktlencse2 győri optika

Itt is fontosak a szabályok

Csakúgy, mint a kontaktlencsék esetében a folyadék használatát illetően is vannak nagyon fontos és betartandó szabályok, amelyek a következők:

  • a tároló folyadékkal nem szabad spórolni.
  • lehetőleg ne keverje a folyadékokat
  • azt használja, amelyet kontaktológusa ajánlott.

 

  A kontaktlencse minden nap felkerül közvetlenül a szem felszínére, ha nem tisztítja meg, mikor leveszi, és nem öblíti le, mikor felteszi, akkor egy szennyezett lencsét tesz fel nap, mint nap a szemére. Ez hosszú távon irritációt, gyulladást okozhat, és mivel a lencse anyaga porózus felszív és hordoz minden anyagot amellyel találkozik, legyen az könny, vagy tároló folyadék, szennyeződés a levegőből és a kezünkről, ezért nagyon fontos a higiénia betartása, tehát a rendszeres és alapos tisztítás.

  A kontaktlencse viselése nem kötelező, egy jó megoldás, de nem feltétlenül szükséges, ha élesen szeretne látni, ezért gondolja végig akarja-e használni, ha pedig akarja, áldoznia kell rá, ezzel nem szabad spórolni, a látását és a szeme egészségét veszélyezteti vele. 

  Gondolja végig, minden nap ugyanabban a ruhában van?- minden nap ugyan- abban a fürdővízben mosakodik?- nem?- akkor miért tenné minden nap ugyanabba a folyadékba a lencséjét?

 Öblítse alaposan, tárolja elegendő mennyiségű folyadékban, és viselje hosszan kontaktlencséjét. Legyen élmény a kontaktlencse viselése.

Kontaktlencse ápolószerekben partnereink: