Győri Optika

Kontaktlencse

Hallott már róla, sokan viselik. Egyszerűnek tűnik, csak felteszem és minden rendben, nem tudja senki, hogy szemüveges vagyok, kényelmes és nem kell bajlódni vele, élem az életem. Valóban így van? 

Nézzük mi is az a kontaktlencse?

Az emberi szemgolyó elülső felszíne a szaruhártya, víztiszta átlátszó, nem is látható, hiszen az íriszünket látjuk alatta, amely a szem színét adja – erre a felszínre helyezzük rá a kontaktlencsét, amely teljesen lefedi azt. A kontaktlencse eggyé válik szinte a szemünkkel, ezért képes nagyon jó látóélményt biztosítani, hiszen nem szűkíti le a látóteret, mint a szemüveg. A kontaktlencse is dioptriás, nem feltétlenül ugyanaz a dioptria, mint a szemüvegnek, amit viselnünk kell, ennek oka az, hogy közvetlenül a szemünkön helyezkedik el. Persze vannak dioptria nélküli, úgynevezett terápiás – gyógyászati – vagy kozmetikai – színes – lencsék is.

kontaktlencse győri optika
kontaktlencse-2

Kontaktlencsét szeretnék! – mit tegyek?

Keressen fel bennünket, mi kontaktológusok vagyunk, minden kérdésére válaszolunk, és elindítjuk egy olyan világba, amelyben nem szükséges szemüveget viselnie állandóan. 

Fontos tudni!

A kontaktlencse viselése nem károsítja a szem épségét, már nagyon kicsi kortól is lehet alkalmazni, ha a gyermek nem lát jól, de ahhoz, hogy szemünk egészségét megtartsuk, és ne okozzunk maradandó károsodást, be kell tartanunk a higiéniás szabályokat.

kontaktlencse-gyerek
szemcsepp gyori optika

Mindig csak azok a szabályok, rúgjuk fel őket!

A kontaktlencse viselés esetében, ha a szabályokat nem tartjuk szem előtt, a következmény látóélmény csökkenés, idegentest érzet a viselés során, allergia kialakulása, gyulladás, szaruhártya betegség lehet. Ez utóbbi maradandó károsodást is okozhat, amivel veszélyeztetjük a szemünk épségét. 

Látni jó, látni élmény, őrizzük meg látásunkat életünk végéig.

Én sokáig akarok kontaktlencsét viselni!

Nincs más teendője, mint rendszeresen ellenőrzésre járni, ahol tanácsot, felvilágosítást, segítséget, és az Önnek legmegfelelőbb kontaktlencsét kaphatja meg.  Keressen fel bennünket és bízzon bennünk!

Kontaktlencse illesztés Győri Optika
kontaktlencse2 győri optika

Kemény lencse vagy lágy lencse?

Mi lágy lencsét illesztünk minden esetben, amennyiben kemény kontaktlencsét szeretne, ebben is tudunk segíteni Önnek, a legjobb keménylencsére szakosodott kontaktológust fogjuk ajánlani.

Kontaktlencsében partnereink: